Villanyszerelés

Villanyszerelés

1635926511.jpg

Villanyszerelés

Otthonában (legyen az társasházi lakás vagy családi ház), munkahelyén (iroda, üzlethelyiség, műhely, csarnok, stb.) vállaljuk elektromos hálózatának felújítását, javítását, új elektromos rendszer kiépítését. Villanyszerelési munkák során igény esetén elvégezzük a mérőhely kialakítását, elektromos vezetékek áthúzását, biztosíték, kapcsoló, konnektor (dugalj), lámpatest csere és javítási feladatait.

Lakás és családi ház villanyszerelés

Az elektromos rendszer felújításával, átalakításával nem csak berendezéseinek megfelelő működése, hanem az Ön és családja biztonsága is növelhető. Olyan modern áramütés és zárlatvédelmi berendezések telepítésével mint pl. az „életvédelmi kapcsoló” (ÉV relé, áramvédelmi kapcsoló, ÁVK, Fi relé), ami már relatíve kicsi áramszivárgás (pl. áramütés) esetén is lekapcsolja a mögötte elhelyezkedő villamos rendszert. Az áramütés időtartamának minimalizálásával jelentősen csökken az áramütést szenvedett személy sérüléseinek életveszélyesebbé válásának valószínűsége.
Lakásfelújítás alkalmával célszerű megfontolnia otthona elektromos rendszerének felújátását, korszerű igényeknek és igénybevételeknek megfelelő átalakítását. Régi építésű házak ill. lakások építéskor az akkori kor műszaki követelményei sajnos már nem felelnek meg a modern kor elvárásainak. A beépített elektromos hálózatok a terhelési, terhelhetőségi igények folyamatos növekedésével nem tudják tartani a fejlődést, melynek következtében a rendszer túlterheltté válik. A terhelés növekedésével egyre gyakoribbá válik a biztosítók, kismegszakítók leolvadása, lekapcsolása. Túlzott terhelés vagy elavult, sérült villamos rendszer esetén a vezetékek, azok csatlakozói, kötései melegedéshez, rosszabb esetben pedig tűzesethez is vezethetnek.
Az elektromos rendszer korszerűsítésével továbbá az Ön igényeihez igazítható a kapcsolók és konnektorok elhelyezése, a lámpák elhelyezkedése vagy akár cseréje. Egyre több otthonban találhatók meg a nagy teljesítményű fogyasztók mint az elektromos sűtő, mosógép, mosogatógép, klíma ill. hűtő és fűtő berendezések. Ezen berendezések helyének meghatározása után a megfelelő terhelhetőségű vezetékek, kismegszakítók kerülnek beépítése így a készülékek párhuzamosan történő használata is biztonságosan és kényelmesen megoldható.

1635340728.jpg

Okosotthon, okosház

Új építésű vagy felújított lakások, házak esetén lehetőség van otthonának okos eszközökkel, berendezésekkel történő felszerelésére. Az okos otthon, okos ház kialakításával rengeteg hasznos biztonsági és kényelmi feladat alakítható ki otthonában.
Az okos otthon a lehetőségek széles palettáját nyitja meg Ön előtt. Az egyes feladatok, funkciók mint például a világítás, hűtés, fűtés, árnyékolás vezérlése, érzékelőkkel (hőmérséklet, fényerő, páratartalom, stb.) történő összekapcsolása esetén pedig szabályozása válik lehetővé. Otthonában elhelyezett vezérlőkkel vagy akár mobiltelefonról távolról irányíthatóvá válik bármelyik berendezés vagy eszköz. Az okos eszközök rendszerbe integrálásával pedig akár az Ön vagy családtagjai egészségének, testsúlyának, lépésszámának, pulzusának, stb. figyelése és szükség esetén értesítése, figyelmeztetése.
Az okosház kialakításával és az általa kezelni tervezett eszközök beépítésével nem csak automatizálni, de teljes mértékben fel is lehet okosítani otthonát. Az okosotthon koncepciójának kialakításával a rendszer önálló döntései válnak lehetővé, mellyel az adott körülményeknek, kívánalmaknak megfelelően mindig az optimális hőmérsékelt, fénymennyiség vagy pl. robotporszívóval tisztaság érhető el az Ön legnagyobb kényelmének elérése érdekében.
Az okosotthon biztonsági kamerákkal, mozgásérzékelőkkel, nyitásérzékelőkkel. felszerelve értesíteni tudja Önt vagy biztonságáért felelős személyeket, szervezeteket. A biztonsági rendszerek hálózatba integrálásával jelentősen csökken a betörések, illetéktelen behatolások száma, könnyebbé válik az elkövetők észlelése, azonosítása és elfogása.

1635340065.jpg

Irodai, ipari villanyszerelés

Ipari és irodai környezetben teljesen más követelményeknek kell megfelelnie az elektromos hálózatnak. A használat során nagy teljesítményű berendezések, motorok, klímák, számítógépek vagy szerverek üzemeltetéséhez jóval nagyobb teherbírásra méretezett villamos rendszer szükséges.
Nagyobb területeken, irodákban a munkavégzés jellegének megfelelő világítás, világítási rendszer kiépítése elengedhetetlen a biztonságos és komfortos környezet kialakítása. Jelentős fogyasztással járó eszközök üzemeltetéséhez gyakran szükséges az új mérőhely kialakítása, nagyobb terhelhetőségű vezetékek, kismegszakítók beépítése, olvadó esetleg késes biztosítékok cseréje vagy új villanyóra szerelése, áramszolgáltatóval történő egyeztetése és engedélyeztetése.

1635340065.jpg

Kapcsolat

Kun Ildikó

Diszpécser

iroda@hidra.hu
+36-20-918-3401
+36-1-426-0349
1108 Budapest, Harmat utca 208.