Kapcsolat‎ > ‎Blog‎ > ‎

OKJ változások - Szakképzés 4.0

HIDRA Kft., 2019. júl. 11. 0:39   [ 2019. júl. 11. 2:52 frissítve ]
Szakképzés 4.0 Fontos változások várhatóak a felnőttképzésben ill. a szakképzésben. A hamarosan életbe lépő tervezett változások szerint a jelenlegi felnőttképzési rendszer gyökeres átalakítása várható.
PDF A jelenleg közel 760 OKJ képzés ill. szakma jelentős csökkentésére (maximum 200 szakma marad) készülve Magyarország Kormánya a 1168/2019. (III. 28.) Kormány határozattal elfogadta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Szakképzés 4.0” megnevezésű javaslatát.
Az elfogadott változat honlapunkról letölthető pdf formátumban (110 oldal, 5MB)

Az OKJ képzéseket és vizsgákat érintő változások életbe lépése következtében a szakmák számának jelentős csökkentése, ezáltal a megszerezhető képesítések fajtáinak és összetételének erőteljes átalakulása várható.

FONTOS!

  • Amennyiben jelentkezik egy még ebben az évben elinduló tanfolyamra, akkor az eddigi feltételeknek megfelelően (óraszám, követelmények, ár, stb.) tudja megszerezni az Önt érdeklő szakmát.
  • Az előző változásoknak megfelelően a változás előtt megszerzett szakmák, bizonyítványok érvényesek maradnak!
    Példa: 2010-től megszűnt a Nehézgépkezelő (és a Könnyűgépkezelő) szakma megszerzésének lehetősége, aki azonban már rendelkezett vele az azóta is megszerezheti a gépkezelői jogosítványát valamennyi gépcsoportra! Azok akik nem szerezték meg korábban a ma érvényes szabályozások szerint a kezelni kívánt gépcsoport(ok)nak megfelelő szakmát, szakmákat kell megszereznie, vagyis akár 2 vagy 3 szakképzést is el kell végeznie.
  • A 2019.12.31. előtt elindult (ha csak egy nap is esik erre az évre) tanfolyamokra nem vonatkozik a változás!
Amennyiben szeretne megszerezni valamilyen jelenleg is létező szakmát mindenképpen javasoljuk, hogy tekintse át a tervezett változtatásokat és szükség esetén mindenképpen

JELENTKEZZEN egy IDÉN induló tanfolyamra
akár 10% KEDVEZMÉNNYEL!

OKJ képzéseink listája


NE MARADJON LE, JELENTKEZZEN MÉG IDÉN!
INDULÓ KÉPZÉSEK LISTÁJA


1168/2019. (III. 28.) Korm. határozat - Szakképzés 4.0
Ċ
HIDRA Kft.,
2019. júl. 11. 0:39