Kezdőlap‎ > ‎OKJ képzés‎ > ‎

Emelőgépkezelő (kivéve targonca)

A képzésünk nyilvántartásba vételi száma

E-000521/2014/A007

Emelőgépkezelő (kivéve targonca) OKJ száma

32 582 02

A tanfolyam elvégzésével megszerezhető ismeretek

Emelőgépet előírás szerint használ. Az emelőgépkezelő ellenőrzi a mozgatásra kerülő teher tervezett útvonalát és a teher elhelyezési helyét. Ismeri a teher biztonságos felemelésének és lehelyezésének feltételeit. Elvégzi a műszakonkénti vizsgálatokat. Ismeri a különleges emeléseket. Betartja a munkavédelmi előírásokat. Betartja a munkaterület rendjét. Az előírásoknak megfelelően vezeti a emelőgép-naplót. Felméri és felettesének jelenti a veszélyforrásokat és az egészségre ártalmas tényezőket. Használja az előírt egyéni és csoportos védőeszközöket. Betartja a közlekedés szabályait a munkaterületen. Kötözővel, irányítóval kapcsolatot tart. Az emelőgépkezelő kötöző eszközöket, függesztékeket, teherfelvevő eszközöket kiválaszt, használ és ellenőriz. Emelőgépet kezel.
Elvégzi a szükséges műszakonkénti gépápolást. Elvégzi a műszakonkénti vizsgálatot. Elvégzi a gép üzemeltetéséhez előírt adminisztrációs tevékenységeket. A munkaterületet a szabályoknak megfelelően alakítja ki. Elvégzi a munkaterületen a számára szóban, vagy írásban megadott feladatokat, az utasításoknak megfelelően. Baleset, illetve veszélyhelyzet esetén munkakörének megfelelően intézkedik. Használja az elsősegélynyújtó és tűzoltó eszközöket. Betartja a munkavédelmi, a környezetvédelmi, valamint a munkahelyére vonatkozó egyéb előírásokat, szabályokat (MÁV, repülőtér, robbanásveszélyes munkahelyek, magasban végzett munka stb.)

A képzésben való részvétel feltétele

OKJ bizonyítvány
  • Alapfokú iskolai végzettség (8 osztály),
  • Betöltött 18. életév,
  • Egészségügyi alkalmasság

Az emelőgépkezelő képzés részei (modulok)

  • 10443-16 Gépkezelők általános ismeretei
  • 10445-16 Emelőgépkezelők speciális feladatai

Jelentkezéshez szükséges dokumentumok

Az OKJ vizsga részei

Europass bizonyítvány-kiegészítő

A bizonyítvány-kiegészítő igazolja a szakképesítést a külföldi munkavégzés megkönnyítésére. Az Európai Unió által meghatározott, egységes formátumban igazolja a képzés során megszerzett kompetenciákat, ezáltal lehetővé téve a célországban megszerezhető szakmával történő összehasonlítást.
Igény esetén lehetőséget biztosítunk az Europass bizonyítvány-kiegészítő megszerzésére.
További részleteket honlapunkon az OKJ képzés menüpont alatti EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő oldalon.
Emelőgépkezelő (kivéve targonca)

Részletes tájékoztató letöltése:

Üzenet küldése:

Üzenet küldése

Szóbeli vizsgakérdések:

Vizsgakérdések

EUROPASS:

Europass logo

Segíthetek?
Segíthetek?