EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő

Europass bizonyítvány-kiegészítő a külföldön történő munkavégzés elősegítésére, a külföldi munkaadók és képzőintézmények száma szolgál információkkal a megszerzett OKJ képzés tartalmáról és részleteiről.
Az OKJ bizonyítványban leírtakkal szemben jóval részletesebb információkat kaphatnak az elvégzett képzésről és a megszerzett szakmáról megkönnyítve ezzel a külföldön történő elfogadását.
A bizonyítvány-kiegészítő nem jelenti a végzettség automatikus elismerését és csak az eredeti OKJ bizonyítvánnyal együtt érvényes.
EUROPASS

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő tartalma

 • belépési követelményei az adott képzésnek,
 • a képzés során megszerzett kompetenciák és készségek,
 • osztályozási rendszer,
 • gyakorlati és elméleti órák aránya,
 • elvégzett óraszámok,
 • az esetleges továbbtanulási lehetőségek szintje

A bizonyítvány-kiegészítő igénylése

 • Europass bizonyítvány-kiegészítő csak a 2005. július 1. után végzett képzésekhez állíthatók ki
 • kiállítására CSAK az OKJ bizonyítványt kiállító cég, azaz a vizsgaszervező intézmény jogosult (megszűnése esetén jogutódja, annak hiányában pedig a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak-és Felnőttképzési Igazgatóságán működő Vizsgaközpont)!
  A cégünknél végzett OKJ képzések során szerzett bizonyítványok esetén az alábbi Europass bizonyítvány-kiegészítő igénylő lapok tölthetőek le, melyet az azon található elérhetőségek valamelyikére kell eljuttatni:

  ha a vizsgaszervező a HIDRA Felnőttképző Központ Kft., akkor az igénylőlap letöltése:
  Letöltés
  ha a vizsgaszervező a Debreceni Vizsgaközpont Kft., akkor az igénylőlap letöltése: Letöltés
  ha a vizsgaszervező az OK-TAT-60 Kft., akkor az igénylőlap letöltése: Letöltés
  ha egyik sem akkor kérjük keresse fel a bizonyítvány kiállítóját
 • a 20/2007. (V. 21.) SZMM rendeletben meghatározottak szerint a bizonyítvány-kiegészítő kibocsátásáért a kérelmezőnek térítési díjat kell fizetnie a vizsgaszervező részére (a 2019.01.01.-től ingyenes angol nyelvi változatot kivéve).
 • egy idegen nyelvű bizonyítvány-kiegészítőért a mindenkori minimálbér 5%-a fizetendő adminisztrációs díjként nyelvi változatonként (azaz szakmánként és nyelvenként!)
 • ugyanazon szakképesítés különböző nyelvi változataiért (amennyiben a vizsgázó a bizonyítvány-kiegészítőt több idegen nyelven is kéri például angolul és németül) külön díj számítandó fel

Igénylőlapon található adatok kitöltéséhez képes segítség

OKJ bizonyítvány minta

Europass bizonyítvány-kiegészítő minta

Magyar
1. oldal 2. oldal 3. oldal
magyar nyelvű Europass bizonyítvány-kiegészítő minta 1. oldal magyar nyelvű Europass bizonyítvány-kiegészítő minta 2. oldal magyar nyelvű Europass bizonyítvány-kiegészítő minta 3. oldal
 
English
1. page 2. page 3. page
angol nyelvű Europass bizonyítvány-kiegészítő minta 1. oldal angol nyelvű Europass bizonyítvány-kiegészítő minta 2. oldal angol nyelvű Europass bizonyítvány-kiegészítő minta 3. oldal
 
Deutsch
1. seite 2. seite 3. seite
német nyelvű Europass bizonyítvány-kiegészítő minta 1. oldal német nyelvű Europass bizonyítvány-kiegészítő minta 2. oldal német nyelvű Europass bizonyítvány-kiegészítő minta 3. oldal

További információkat a Nemzeti Referencia Központ Magyarország honlapján találhat.